Què és l’esclerosi múltiple

L’esclerosi múltiple és una malaltia en què el sistema immunitari propi actua contra la mielina, una substància de la coberta de les fibres nervioses. El sistema nerviós central pot anar perdent la seva funció a diferents parts del cos. Així, és una malaltia neurodegenerativa, crònica i no contagiosa. Encara no existeix cura. Pot tenir causes genètiques però actualment les causes exactes encara són desconegudes.

Símptomes:

L’esclerosi múltiple pot presentar una sèrie de símptomes que apareixen en atacs o que progressen lentament al llarg del temps. Es creu que en el seu progrés actuen mecanismes autoimmunitaris. Els símptomes de l’esclerosi múltiple poden ser lleus o severs, de llarga o de curta durada, i poden aparèixer en diferents combinacions, segons l’àrea del sistema nerviós afectada. Una remissió completa o parcial dels símptomes, especialment en les etapes inicials de la malaltia, ocorre en un 70%, aproximadament, dels pacients amb esclerosi múltiple.

EM a Catalunya:

A Catalunya, l’esclerosi múltiple és una malaltia que apareix en 5 de cada 10.000 persones. Es declara al voltant dels trenta anys i de fet és el trastorn neurològic més freqüent entre els joves després de l’epilèpsia Les dones són dues vegades més propenses a desenvolupar aquesta malaltia per a la qual no existeix cap tractament curatiu.

Anuncis
%d bloggers like this: